Juni 2018
 
Weer genieten
Het is weer genieten tijdens ons lange wandelweekend met Wim Kuipers. Wat een verrassing is Edinburgh!
De stadswandeling (2.5 uur) met de humorvolle gids Peter, het indrukwekkende kasteel dat middenin de stad ligt met aan de voet het mooie Princes park...en vanmiddag onze klim naar Arthur's Seat en uiteraard de gezellige pubs en de leuke groep medegenieters! De klim (200 mtr) van gisteren naar Arthur's Seat. Eerst omgeven door een mistwolk, later brak het zonnetje door. Geen geëffend pad en soms klauteren over rotspaden maar vanaf de top,een spectaculair uitzicht over Edinburgh!
Beneden aangekomen werd er flink geoefend voor de komst van de koningin op Balmoral Palace!
Na afloop natuurlijk even de pub in voor een drankje!
Van hoogtepunt naar hoogtepunt....
Onder de stralende zon , de " Water of Leith walkway" gelopen! Ons wandelweekend afgesloten met een heel gezellige en muzikale avond in de Scotsmans Lounge!

Els Jonkman, Noord Holland. Facebook
 
 
Beentjes op de bank, nagenieten van een geweldig mooie reis naar Edinburgh. De bijgevoegde foto's spreken voor zich..... ❤️  Wim bedankt voor de organisatie!!! Top geregeld allemaal.
Ingrid Veen-Maas, Noord Brabant Facebook
 
 
Gisteren was de laatste volle dag alweer in Edinburgh, straks na het ontbijt stappen we in het vliegtuig richting huis.
Op het programma stond "the river Leith walkway". Tijdens deze ruim 22 km durende indrukwekkende wandeling waande je jezelf soms in de bossen en vergat je dat je midden in Edinburgh liep. Het leverde heel wat mooie plaatjes op!
Na het avondeten was er ter afsluiting van deze onvergetelijke trip een beregezellige avond in de pub "the Scotsman's Lounge", een bijzondere kroeg in de oude stad. Zoals Wim ons al vertelde, "een beetje ordinaire pub wellicht, vergane glorie zelfs, maar een sfeer die onbetaalbaar is en waar schobbejakken, schorem en zakenlui elkaar ontmoeten". Uitstekende keuze weer Wim!
 

Hier genoten we van heerlijke traditionele Celtic music, gezongen door de singer-songwriter Bobby Nicholson, samen met zijn violist. Het waren "songs of freedom and social justice". Wat een plezier, de heerlijke biertjes, de meeslepende muziek, we hadden het enorm naar onze zin!
Rikie Zegers, Gelderland. Facebook
 
 
Edinburgh. Wat een fantastische stad in Schotland. Walking, good weather, sightseeing , castle, beer, history, nice people.
Thea Sikkes, Zuid Holland Facebook
 
 
Weer een schitterende wandeling gemaakt in een zonovergoten Schotland met wandelen met Wim. Even opfrissen met een borrel en straks naar the Scotsmans lounge. Kijken en luisteren naar Bobby Nickolson.
Kees van Veen, Noord Brabant. Facebook
 
 
Heerlijk genoten van een lang weekend Edinburgh, heerlijk gewandeld. De eerste dag een geweldige rondleiding door de nieuwe en oude stad. Volgende dag Carlton Hill en daarna Arthur’s Seat beklommen. Zaterdag de Water of Leith Walkway gelopen dus mooie km’ers gemaakt. Geweldige beleving met heel veel gezelligheid met een mooie groep mensen.
Esther van Breugel, Noord Brabant. Facebook
 

Weekendje Edinburgh. Dag 1. Stadswandeling met gids Peter. Geen schots weer maar met een heerlijk zonnetje. Dag 2 's morgens Edinburgh Castle bezocht. 's Middags Calton Hill en de beklimming van Arthur's seat. Op de terugweg verrast door de fanfare die niet voor ons kwam maar bezig waren met voorbereidingen voor de komst van de koningin. Ook vandaag geen schots weer, maar weer vol op zonneschijn. Dag 3. Als afsluiting een stuk van de water of Leith walkway gelopen. Een stuk natuur in de stad.
Mieke Hendrickx, Noord Branbant Facebook