Wat een fijne ervaring
Twee fantastische wandelvakanties mee mogen maken met Wim!! Wandelen met Wim, regelmatig voorbijkomend op Facebook….en zo onze eerste trip geboekt. Samen met mijn zus wilde ik eens ervaren hoe het is om met een wandelgroep op pad te gaan. In maart 2017 de Caminito del Rey, Malaga. Wat een fijne ervaring…. Goed georganiseerd, alles was geregeld, mooie tochten, fijne sfeer en niets moet alles mag. Wij waren om…. Gelukkig want ondertussen had ik al een tweede trip geboekt bij Wim.
September 2017, New York en Reykjavik.  Wat een bijzonder mooie ervaring was dit!! Wederom weer alles goed geregeld en georganiseerd. Met 2 Amerikaanse gidsen hebben we ontzettend veel gelopen en gezien zowel de Highlights en de buitenwijken van New York. Met als kers op de taart Reykjavik, prachtig mooi. Vooral de verschillen van beide steden….
Ondertussen heb ik weer een reisje geboekt bij Wim, samen met mijn zus naar Ierland. Wicklow Mountains, Dublin.
Ik denk dat dit genoeg zegt over mijn ervaringen met Wandelen met Wim ????

Lianne Janssen - Uden
 
 
Echt super
Ik vind wandelvakanties leuk en uitdagend. Toen ik hoorde dat Wim Kuipers naar New York ging was ik er natuurlijk bij. Het was allemaal super geregeld. We wandelden in New york met een lokale gids die ons toch net iets meer kon vertellen over de grote stad. Want dat is het. Heel veel gezien echt super. En nu we er toch waren plakten we er gewoon een paar dagen ijsland aan. Wandelen met Wim. Is écht een aanrader. Op naar de volgende wandelvakantie.
 
Dennis van Hellemondt - Boxtel
 

Heerlijke reizen
Mooie combi, stad cultuur, natuur! Veel vrijheid om je eigen plan te trekken maar ook om gezelschap op te zoeken en samen iets te ondernemen. Prijs en kwaliteit goed in overeeenstemming! Wim staat voor vrijheid, blijheid maar ook voor kwaliteit en eerlijkheid! Heerlijke reizen als je zelf eens niet van voor tot achter alles wil regelen en toch zelf regie behoud in je wensen!!!
 
Wilma Schellekens - Amsterdam
 
 
Genoten
New York is fantastisch!! Wat mij betreft echt een stad die je een keer in je leven lopend moet bezoeken.
Het was een ervaring die ik niet meer zal vergeten, mede door de deskundigheid van Wim Kuipers. Hij bood een gevarieerd programma, waarin de verschillende stadsdelen aan bod kwamen. Dan zie je dat de stad veel meer te bieden heeft dan alleen Manhattan. Prijs kwaliteit is prima, kortom, ik heb ervan genoten!

Jeannette Spierings - Schijndel
 

Bijzondere ervaring
In mei 2016 ben ik voor de eerste keer met een groep op vakantie geweest naar Catalunia 2 die was georganiseerd door Wim Kuipers. Al wandelend zei Wim dat hij bezig was om een wandelvakantie door New York te organiseren onder leiding van ervaren gidsen die New York goed kennen. Omdat de wijze waarop Wim de reis naar Catalunia had georganiseerd en de passie waarmee hij vertelde over "zijn droom" het organiseren van een wandeltocht door New York "the big apple" deden mij besluiten om in te tekenen voor deze wandelvakantie.

De reis was super georganiseerd door Wim en de groep mensen die mee zijn geweest waren allemaal enthousiast waardoor er een mooie geoepsdynamiek ontstond waarbij veel is gelachen. De wandelingen waren geweldig onder leiding van de ervaren gidsen Mark en Greg. Ze hebben ons meegenomen dwars door de stad waarbij voor mij alles een hoogtepunt was. Van lower Mahatten tot Upper Brooklyn en van Queens tot dwars door Harlem en Central Park. Ik kan alleen voor mijzelf spreken maar het was adembenemend zoveel indrukken en dat hoorde ik bij alle deelnemers het was allemaal overweldigend.

Het weer was fantastisch en Wim had ook 2 dagen ingelast waarbij we zelf onze gang konden gaan en dat is ook fijn.
Op zaterdag hebben we samen een baseball westrijd bijgewoond tussen de New York Metz en de Washington Nationals wat ook een bijzondere ervarig was. Wat op mij heel veel indruk gemaakt heeft was het avondbezoek aan het memorial van 9/11 en de nieuw gebouwde Liberty Tower. Daar wordt je stil van en dat gold voor iedereen.

Op de laatste dag hebben we nog een wandeling gemaakt naar Hoboken de geboorteplaats van the voice Frank Sinatra ook heel bijzonder. Op de terugweg zijn we nog 2 dagen in Ijsland geweest en hebben daar de Golden Cirkel tour gedaan naar wat totaal anders is dan New York en een groot contrast vormt. Mede daardoor was dat ook weer een mooie ervaring. Veel mooie natuur met gletsjers, watervallen en het aanschouwen van het Noorderlicht.
Bij thuiskomst was iedereen het erover eens dat het een bijzondere ervaring is geweest waarbij een speciaal woord van dank voor Wim Kuipers voor de organisatie van de reis en vooral de passie en inspiratie waarmee hij dat doet.
Wim het was geweldig, bedankt.
 
Jos - Eindhoven
 
 
Veel zien en veel meemaken
New York.. waar moet ik beginnen. Een van de meest indrukwekkende steden van de wereld, heb ik mogen meemaken op mijn 18e jaar. Iets waar ik mijn vader, Wim Kuipers, heel erg dankbaar voor ben, dat ie me die kans heeft gegeven. Het was een reis met veel lopen, veel zien en veel meemaken. Toen ik op het nooduitgangtrapje zat, die aan mijn hotelkamer ik Jersey-city vast zat, besefte ik nog steeds niet helemaal waar ik nu eigenlijk zat. En waar ik op uit keek, de New York skyline. het was een beleving die me altijd bij zal blijven. Ik heb stiekem al plannen gemaakt om terug te gaan, maar dan voor iets langer dan een week. Ik hoop dat ik volgend jaar de reis weer kan maken, en dat ik mijn zusje ook mee op het mooie avontuur kan nemen. Het is top, wandelen met Wim.
 
Nina Kuipers - Boxtel
 

Wat een mooie natuur
New York: wat een geweldige reis. Gevlogen met WOW. Nooit van gehoord maar prima maatschappij. Zeer hulpvaardig en vriendelijk personeel. Hotel in New Jersey. Prima. Al wandelend met onze enthousiaste gids Craig bezochten wij veel leuke, interessante plekken. Met een leuke groep mensen en goed georganiseerd door wandelende Wim. Zeker een aanrader. En als kers op het toetje het bezoek aan IJsland. Een tour met de bus en ook deze keer weer een enthousiaste gids die heel veel kennis had. Wat een mooie natuur, én ik heb het Noorderlicht gezien. Echt zeer de moeite waard geweest deze extra 2 dagen. Bij het verblijf in een guesthouse voelde ik me er heel erg thuis. Zeker voor herhaling vatbaar.

Pam van Gerwen - Vught
 

Bijzondere reizen
In maart j.l. met een enthousiaste groep medewandelaars olv Wim (Kuipers) in Andalusië gewandeld. We hebben o.a. de beroemde en spannende Caminito del Rey gelopen. Wat een bijzondere ervaring !!!
In september j.l. een fantastische wandelweek in NY gehad met Wim en onze gezellige groep medewandelaars. Wat hebben we veel gezien en ook genoten van het prachtige weer! De reis werd afgesloten met een kort verblijf op het fascinerende IJsland. Na de "drukte" van een wereldstad....overweldigd worden door de fascinerende ruige natuur van dit eiland van " vuur en water"! Kortom, aanraders deze bijzondere reizen!
 
Els Jonkman - Amsterdam
 

Ruimte voor eigen invulling
Op onze reis naar New York hadden we een prima hotel in New Jersey. Er was aardig personeel en we hadden goede kamers en een prima ontbijt. Niets op aan te merken. Omdat het dicht bij het station lag was het een goede uitvalsbasis voor New York. Er was ook ruimte voor eigen invulling door de vrije dagen. Wandelend is New York dé manier om deze stad te ontdekken (en we hebben wat kilometertjes gemaakt toch?). Om de groep niet uit het oog te verliezen in drukke wijken hadden we de optie voor eventuele “hekkensluiter”.
Van de stadsgidsen vond ik Graig goed, enthousiast en écht een meerwaarde tijdens de wandelingen. Hij gaf leuke informatie tijdens de wandelingen en de gekozen lunchplaatsen in New Jersey en de “foodmarket” vond ik echt top. In die week heb ik een goede indruk gekregen van New York, de diversiteit in wijken, de architectuur en historie. Meest bijzondere vond ik de nieuw ontwikkelde gebieden langs de Hudson. Vooral in New Jersey en de High line. Ook de stop-over in Reykjavik was prima georganiseerd. Accommodatie was eenvoudig maar goed en fijn midden in het centrum. Ook de excursie voor onze groep was prima geregeld.
Wat moet ik nog meer zeggen? Ik vond het al met al goed georganiseerde trip en ook niet onbelangrijk met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Met vriendelijke groet,
Marie-José Vromans - Tilburg