Catalonië deel 1 - 2018 

 
 
Een wandelvakantie die alles heeft.
Route langs de kust, soms wat lastigere klimmetjes en dalingen dan van tevoren gedacht, maar in een hele mooie omgeving. Onderweg wat dorpjes voor koffie of wat te eten. Op het eindpunt lekker op het terras. Voor sommigen zelfs nog even een stukje zwemmen. Overnachten in heerlijke hotels. Leuke groep met mensen. En als afsluiting nog een stadswandeling door Girona. Heerlijke wandelvakantie gehad. Wim regelt alles. Zelfs een wandelstok voor de rotsachtige afdelingen haalt hij voor me uit het bos.
 
Mieke Hendrickx, Etten-Leur
 
 
Prachtig uitzicht
In mei 2018 op wandelreis geweest naar Catalonië. In een opwelling een reisje geboekt omdat de kleinschaligheid me erg aantrok en hier heb ik beslist geen spijt van gekregen. Wát een prachtig gebied om te wandelen en wát was alles goed geregeld! Van dorpje naar dorpje via een prachtig (en soms ook pittig) wandelpad langs mooie baaien met verscholen strandjes. Met onderweg prachtig uitzicht over zee en rotsachtige kust. Zeker een aanrader!
Onder leiding van Wim en met een ontzettend gezellige groep mensen wandelen we van Portbou naar Rosas. We wandelen, klimmen en dalen over rotspaden en idyllische strandjes van de Catalaanse kust. We worden beloond met prachtige uitzichten op de diepblauwe zee. Onderweg pauzeren we voor een lekkere kop koffie en een heerlijke Spaanse lunch. En aan het einde van de dag wacht ons weer een gezellig terrasje waar we genieten van een welverdiend biertje of wijntje.
 
We overnachten in prima hotels met ´s morgens een lekker ontbijt. Als afsluiting maken we in Girona een mooie wandeling over de stadsmuren. We hebben uitzicht op de prachtige oude stad.  De laatste avond eten we buiten op de Placa Catalunya, een gezellig druk plein midden in de stad. Dan zit deze reis er weer op. Dankzij het organisatietalent van Wim was het weer een fantastische reis. Alles was weer tot in de puntjes geregeld, van vliegtuig, trein en taxi tot hotel, koffie, lunch en diner. Het enige wat je zelf moet doen is de ene voet voorbij de andere zetten en je eigen rugzak dragen. Het is vrijheid blijheid.  Ik kijk al uit naar de volgende reis met Wim. Ik heb gelijk maar voor 2019 geboekt om ook het andere stuk van de Catalaanse kust te ontdekken ;)
Simone Nauta, Rotterdam
 

Geschikt voor iedereen die van gezelligheid en uitdagende wandelingen houdt.
De vijfdaagse tocht in Cataluyna voert langs een ruige kustlijn met prachtige vergezichten. Alles op deze tocht is door reisleider Wim tot in de puntjes verzorgd. Werkelijk overal is aan gedacht om het eenieder naar de zin te maken. De hotels op basis van logies en ontbijt zijn uitstekend en steeds heel centraal gelegen. Het enige wat je zelf moet doen is wandelen met je rugzak en vooral genieten van de prachtige natuur en van elkaar.
Geschikt voor iedereen die van gezelligheid en uitdagende wandelingen houdt.

Helma Mutsearts, Tilburg
 
 
 
Wandelen met Wim geeft een ander soort rust
Experiment geslaagd en comfortabel op pad: een begeleide groepswandeltocht, vijf dagen lang. Normaal loop ik alleen of met zijn tweeën, volgens een route maar zonder al te vast plan en zoek ik per dag een overnachtingsplek. Dat is rust ten top, maar geeft ook gedoe van uitzoeken en beslissen en verkeerd lopen. Ook het kan wel eens wat te alleen zijn als ik lang in mijn eentje op stap ben. Wandelen met Wim geeft een ander soort rust: Wim heeft wandelroutes uitgedacht, gaat op pad met een overzichtelijk en klein gezelschap, boekt de overnachtingsadressen en zorgt voor de instapkaarten. De Frans-Spaanse vijfdaagse die ik in mei meeliep met Wim is prachtig en soms ook uitdagend, met stof tot nadenken. Het was een van de vele smokkelroutes door de Pyreneeën, deels over geitenpaden. We liepen in de zon, maar sneeuw, mist en regen waren goed voor te stellen, net als de angst en de ontberingen van eerdere passanten over deze paden zoals de vluchtelingen vanuit Frankrijk in de oorlog en vanuit Spanje in de Burgeroorlog. Het ongemak tijdens de wandeling met Wim was uiterst beperkt, want we bereikten de pleisterplaatsen die Wim bedacht steeds net voordat de vermoeidheid echt toesloeg. Soms een uitgelezen plekje op een berghelling, soms een verrassende plek aan het strand (een biertje!), soms een verborgen restaurant bij een baai. Goede wandelschoenen, lichte bagage, water: meer is niet nodig, want Wim kent de route en waarschuwt vooraf waar een eventuele kopgroep een afslag zal missen.

Ik ga graag nog een keer met Wim op stap, al heeft ook bij het (niet) regelen van een wandeltocht ‘zelf doen’ nog steeds mijn voorkeur, zoiets als toen ik lang geleden mijn veters leerde strikken.
 
Roelien van Empel, Utrecht
 
 
Een prachtige wandelreis; Catalonië deel 1
Een hele belevenis 5 dagen langs de kust van Catalonië gewandeld. Van hotel naar hotel. De afstanden zijn prima te doen! De natuur waar ik dagelijks door heen wandelde was uitermate mooi. Ik heb enorm genoten van de prachtige natuur en de zingende vogels!
De ene laatste dag is echt de kers op de taart.
Van Cadaqués naar Rosas: het was zwaar en behoorlijk klimmen over smalle bergpaadjes, maar het uitzicht is het waard. Eén woord PRACHTIG! Heel de dag kom je geen dorpjes tegen alleen maar natuur en volop Cactussen. De laatste dag organiseerde Wim nog een stadswandeling in Gerona. Gerona is een prachtige oude stad, de architectuur die je in de stad ziet is dan ook imposant, van prachtige pleinen tot de gotische Kathedraal. Vooral het echte centrum is prachtig om door heen te wandelen.
Terugkijkend komen de volgende dingen in mij op; enorm genoten, van alle variaties cultuur, natuur, inspanning , ontspanning, prachtige vergezichten, vrolijke reisleider Wim Kuipers, mooie hotels, gezelligheid, een hele leuke groep mensen en vooral aan het einde van de wandeling het koude biertje. Al met al een prachtige reis! Ik kijk nu al uit naar Catalonië deel 2
Chapeau voor Wim Kuipers alles was TOP GEREGELD! Bedankt Wim!
 
Irene Tholenaars
 

Spectaculaire vergezichten
Ik ben nog aan het landen van een fantastisch mooie wandelreis langs de kust van Catalunya. Prachtige wandelingen gemaakt met spectaculaire vergezichten. In eigen tempo maar altijd weer als groep verder. Dit alles onder leiding van Wim die tijdens het stijgen en dalen goed advies gaf en alles tot in de puntje had geregeld en als motto heeft: alles mag, niets hoeft. Super leuke vakantie gehad.
 
Héleen, Alphen aan de Rijn
 
 
Ik kijk uit naar de volgende reis!
Ik heb voor het eerst met Wim gelopen van 29 mei t/m 3 juni 2018. Een echte aanrader! Een geweldig mooie tocht met prachtige vergezichten en veel afwisseling in het landschap. Als geoefende Vierdaagse loper dacht ik over voldoende conditie te beschikken maar vergis je niet, de beklimmingen zijn pittig en kunnen tegenvallen. Je moet wat dat betreft wel enige ervaring hebben. De tweede dag dacht ik het niet te zullen gaan redden maar Wim is wat dat betreft de beste "marsleider" die je je kunt wensen en dankzij zijn goede adviezen over ademhalings- en klimtechnieken heb ik de hele tocht zonder al te veel moeite doorstaan. Elke dag ging het zelfs beter. Een mooie ervaring rijker ben ik thuis nog aan het nagenieten. Met de groep was het heel leuk, met elkaar vooral veel gelachen en de accommodaties waren prima in orde. Bedankt Wim voor de uitstekende organisatie. Ik kijk uit naar de volgende reis!  
 
Riet van Dis, Rotterdam
 
Afwisselende routes met verrassende natuur
Gisteren weer thuis gekomen na een 5-daagse wandeltocht. Deel 1 van de wandeling langs de Catalaanse kust. Met groepsreis gids 'wandelen met Wim' Kuipers. Afwisselende routes met verrassende natuur, veel ruiger dan ik had gedacht vooraf. Smalle paadjes afgewisseld met bredere stukken klimmen en dalen over keien. 1 dag vele trappen op en af waardoor je weer steeds op een klein strandje uitkwam. Laatste dag vrije keuze, ik ben met een klein groepje   museum ‘ theatre- museu de Dali’ in fiqueras wezen bezoeken. Eind van de dag met de hele groep in Girona stadswandeling over de mooie stadsmuur, opnieuw trappen klimmen, uitkijken over de oude stad en zicht op de Kathedraal. Uniek. Heerlijke dagen met een leuke groep mensen

Josien Hoonte, Meerkerk
 

Zeker voor herhaling Vatbaar
Dit was voor mij de tweede wandeling met Wim. Alles was tot in de puntjes geregeld, fijne routes, mooi hotels en fijne eetgelegenheden. Wim chapeau.
Met zijn allen hebben we heel fijn en gezellig gewandeld. Af en toe was het wel pittig maar ieder op zijn of haar eigen tempo was goed om te doen. De route loopt bijna helemaal langs de Middellandse zee kust, met een lekker briesje was het zeer aangenaam.
Zeker voor herhaling vatbaar, ik heb nu al weer geboekt voor 2019: Catalonie 2
 
Tiny Claassen, Bladel
 

Lopen en genieten
Wat was het heerlijk om gewoon deelnemer te zijn van de groepsreis Catalunya 1, en dat ik zelf helemaal niets hoefde te doen, behalve lopen en genieten. Wim zorgt er  voor dat werkelijk alle regeldingetjes je uit handen wordt genomen. Hij doet dat op ontspannen en charmante wijze en weet daardoor ook de sfeer in de groep heel ontspannen te houden. We werden volkomen ontzorgt. Ik snap helemaal dat zijn reizen verslavend werken. Één keer met Wim mee en je kijkt al snel wat voor andere reizen hij aanbiedt. Het enorme terugkeerpercentage van deelnemers is natuurlijk de mooiste recensie en het grootste compliment, dat Wim elke keer weer krijgt.

Bregje Schipper, Enkhuizen
www.Wandelvrouw.nl
 

Ieder zijn verhaal...
Samen met mijn dochter Tamara heb ik deelgenomen aan de wandeltocht deel 1 langs de Catalaanse kust georganiseerd door Wim Kuipers. De groepsgrootte was 11 personen. De tochten varieerden van ruim 6 km tot bijna 25 kilometer per dag. Het was wel flink klimmen of dalen, men moet wel een geoefend deelnemer zijn om hieraan deel te nemen. Ook moet men niet te veel hoogtevrees hebben. We hebben genoten van prachtige uitzichten en de mooie natuur, prachtig bloeiende brem gezien. Aan het eind van de dag was er telkens een goed hotel. Een leuke groep mensen met ieder zijn verhaal. De vele gemaakte foto’s zijn een herinnering aan deze mooie wandeltocht. Nogmaals dank aan Wim Kuipers.

Peter van Gils, Boxtel
 

Wat een onwijze ervaring!
Op het laatste moment ingestapt omdat er een plekje vrij kwam. Wat een onwijze ervaring, geweldig gewandeld, geklommen , afgedaald, gekeken, uitgedaagd,  goede gesprekken, gelachen en aan het einde van de dag de ontspannen inspanning beloond met een heerlijk biertje, een warme douche en lekker eten. 5 dagen ontzorgt, alles was perfect geregeld, van opstaan tot naar bed gaan, alleen maar wandelen en genieten van de prachtige natuur.
Ik kan het iedereen, met een beetje conditie, zeker aanraden. Dank je wel Wim voor je grenzeloze gastvrijheid, deze mooie ervaring en overwinning op mijzelf. Hartelijke groet,
 
Lisette Voet, Den Helder
 
Wat doe je als 50er met die ‘tweede helft’?
Mooie dingen plannen zoals één van Wim Kuipers' wandelreizen, mijn eerste kennismaking is Catalonië 1. Een goed uitgebalanceerde trip met een mooie opbouw erin die voor de meeste, enigszins sportieve, wandelaars goed is te doen. Van het Zuid-Franse  Cerbère voert de reis via prachtige bergpaden, kleine witte dorpjes, verborgen baaitjes en adembenemende uitzichten naar Rosas. De laatste avond over de stadsmuur wandelen in Gerona is een mooie kers op de taart. Wim Kuipers heeft zijn reis goed voorbereid maar laat daarnaast ook veel ruimte voor eigen voorkeuren, top! Ik zeg, doen! Ook als je nog ver onder of al een stuk boven die 50 jaar zit!
 
Harry Hendriks, Boxtel juni 2018
 
 
 

Catalonië 2017

 

Prachtige omgeving

In mei 2017 ben ik mee gaan ‘Wandelen met Wim’. Van maandag tot en met zaterdag heb ik mij door Wim laten leiden langs de kust van Spanje. Op een natuurlijke, ontspannen manier zorgt hij ervoor dat alles geregeld is zodat ik me alleen hoefde bezig te houden met wandelen in de prachtige natuur van Catalonië. De groep bestond uit 12 mensen; geoefende wandelaars maar ook beginnelingen zoals ik. Elke deelnemer kon op zijn eigen tempo lopen. Hierdoor kon iedereen volop liep te genieten terwijl je toch een prestatie aan het leveren bent.
Terugkijkend komen de volgende dingen in mij op: gezelligheid met een leuke groep gelijkgestemden, heerlijke sangria, sportieve prestatie, prachtige omgeving en een uitstekende begeleiding tijdens het wandelen. Op het gebied van hotels, restaurants, vliegreis was de reis ook prima verzorgd. Ik dacht een eenmalige wandelvakantie te hebben geboekt, maar ik heb me al weer ingeschreven voor Deel 2 van deze reis en dat wil heel wat zeggen. Het was super!
 Marjolein Huls - Boxtel
 
 
Relaxed
Wandelen, klimmen, dalen, mooie uitzichten, relaxed en toch soms ook wel doorzetten. Wat ontspannend dat je zelf niks hoefde te regelen! Sjonge wat was dat fijn! Ik kon er gewoon op vertrouwen dat alles goed kwam: op tijd in het vliegtuig, onderweg niet verdwalen, elke keer weer een leuk hotelletje om te slapen, gezellige restaurantjes om weer bij te tanken voor de dag erop. We hebben allemaal in ons eigen tempo kunnen lopen, maar wel steeds samen kunnen pauzeren en ervaringen kunnen delen; heeel fijn! De Camina de Ronde is een prachtige tocht, ik heb ervan genoten omdat in een gezellig gezelschap en met Wim als ontspannen, betrokken reisleider te mogen lopen!
 
Yvonne van Roosmalen - Boxtel
 
 
Geweldige gastheer
We zijn reeds drie keer met Wim meegereisd, hebben het reuze naar onze zin gehad. We voelden ons door het organisatietalent van Wim gelijk in de wandelgroep opgenomen. Niets moet alles kan en is mogelijk. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Een geboren reisleider en entertainer, een natuurmens in hart en nieren. Maar ook een geweldige gastheer. We kijken uit naar onze reeds geboekte reizen naar Toscane en New York/Reykjavík
 
Ellie Jansen & Emmy Wanettie - Nijmegen
 
 
Zorgeloos wandelen
In mei 2017 heb ik met Wim de wandeling langs de kust van Catalonië gemaakt (deel 1). Wandelen met Wim is zorgeloos wandelen. Wim regelde alles, waardoor ik ook echt een heerlijk ‘op-vakantie-gevoel’ had. De kust van Catalonië is prachtig! Al wandelend ervaar, zie, proef, ervaar en beleef je zoveel meer en intenser. Je wandelt in je eigen tempo, maar wij spraken wel steeds verzamelpunten af.  De wandeling is af en toe best pittig, maar toch ook prima te doen voor een minder ervaren wandelaar.  Wim heeft aandacht voor alle wandelaars en hij zorgde ervoor dat iedereen steeds het eindpunt haalde…en daar was steeds dat zeer welverdiende, overheerlijke, koele biertje! Ik heb volop genoten van deze wandelvakantie en weer zeker dat ik vaker ga wandelen met Wim!

Irene van den Oord, Heeswijk-Dinther
 

In één woord fantastisch
Natuurlijk wisten we niet wat ons te wachten stond toen mijn vriendin en ik anderhalf jaar geleden o.l.v. Wim onze eerste wandeling maakten langs de Catalaanse kust van Cerbere naar  Castello D' empuries. Dit was in één woord fantastisch. Alles was tot in de puntjes geregeld, van de vlucht tot de hotelovernachtingen en natuurlijk niet in de laatste plaats de wandeltocht zelf.
Het was een fantastische tocht met prachtige vergezichten. Het schitterend mooie weer (30C in september), een heel gezellige groep gelijkgestemde mensen  en het enthousiasme van onze begeleider Wim zorgden voor de juiste stemming. We hadden samen erg veel plezier tijdens de tocht en ondanks dat het avondprogramma geheel ingevuld kon worden naar eigen keuze zochten we elkaar vaak 's avonds ook weer op.
Het was ons zo goed bevallen dat we in mei dit jaar weer zijn meegegaan naar Catalonië. Dit keer liep de tocht van zuid naar noord, van Christina D'Aro naar L'Escala. En ook dit jaar troffen we het weer met het weer en met een fantastische groep medewandelaars. Wim had weer gezorgd dat alles tot in de puntjes was geregeld. Ondertussen hebben we de smaak te pakken. Volgend jaar in mei gaan we met Wim mee naar Toscane, van Siena naar Florence. Ik heb er weer erg veel zin in.
 
Rietje  Hersbach - Roosendaal.
 

Enorm leuke ervaring
Op een avond keek ik nog even op Facebook en kwam ik via een wandelsite een bericht van Wim Kuipers tegen dat er nog 2 plekken vrij waren voor een georganiseerde 5-daagse wandeltocht in Spanje in de meivakantie. Direct belde ik mijn vriend en ook hij werd gelijk enthousiast van de beschrijving. Na een berichtje over en weer hebben we snel de laatste plekjes vastgelegd. En gelukkig maar! Het was een enorm leuke ervaring!
We waren op pad met een hele leuke groep mensen en super fijne gids - alles was perfect geregeld door Wim! Op een heel ontspannen en relaxte manier leer je leuke nieuwe mensen kennen, bewandel je prachtige routes, geniet je van het mooie land en overnacht je elke nacht in een ander leuk hotel. Het contact met de groep is gebleven (Facebook) dus je bouwt toch wat bijzonders op in een paar dagen met elkaar. Bij ons in de groep viel iemand uit tijdens het wandelen maar juist dan zie je hoe iemand handelt en was het goed te zien dat je ook dan in goede handen bent bij Wim.
Wij wilden nog een paar dagen langer blijven en ook daarbij heeft Wim ons geadviseerd en overnachtingen geregeld. Dus service en advies op maat :-). Het was een hele leuke vakantie en we zullen zeker nog een keer een leuke andere reis met Wim boeken!
 
Larissa Dekker – Utrecht
 

Prachtige uitzichten
De wandeltocht naar Catalonië was voor mij een nieuwe ervaring. Bagage zelf meesjouwen, in groepsverband wandelen, natuurgeweld in de vorm van hoge windsnelheden. Maar ook prachtige uitzichten, goed gezelschap, diverse accomodaties. Elke dag heb ik mijn grenzen moeten verleggen wat deels lukte door wilskracht maar ook voor een groot deel door de ondersteuning van Wim.
 
Marion Roefs - Oirschot
 

Tot in de puntjes geregeld
Wandelen met Wim is écht Wandelen met Wim. Wim kuipers laat duidelijk zijn stempel achter als het gaat om de sfeer tijdens zijn wandelingen. Wim straalt een vriendelijke rust en professionaliteit uit. Alles is tot in de puntjes geregeld en je voelt je helemaal op je gemak. Als je meerdere malen met Wim gaat wandelen is het erg leuk om telkens nieuwe mensen te ontmoeten, maar er is een oude bekende die je graag terug ziet en dat is Wim.
 
Maarten Melis – Boxtel
 
 
Lekker onbezorgd op reis
Mijn eerste kennismaking met “Wandelen met Wim” was de kust van Catalunya deel 2.
Ik heb al heel wat groepsreizen bij verschillende organisaties  gemaakt maar dit overtrof alle andere reizen. Wat een geweldige ervaring!  Alles was tot in de puntjes geregeld. We hadden een geweldige groep met veel Brabantse gezelligheid.
Wandelen met Wim betekent: Lekker onbezorgd op reis met alleen de hoognodige spullen in je rugzak, wandelen over indrukwekkende rotsen en idyllische strandjes, altijd tijd voor een kop koffie en een lunch onderweg en aan het einde van de wandeling neerstrijken op een gezellig terrasje.
De overnachtingen waren perfect geregeld. Kortom: Wim verstaat de kunst om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke vakantie hebt. Ik kan niet wachten om Catalunya deel 1 in mei te doen!
 
Mieke van de Maat, Bodegraven
 
 
 

Overweldigend

In het voorjaar van 2016 heb ik mogen ervaren hoe het is om te wandelen met Wim. Samen met mijn, toen kersverse, lief Jeroen liep ik Catalunya deel 1. Voor het eerst samen op vakantie,voor het eerst in mijn leven een wandelvakantie. Het was geweldig, overweldigend soms. Het beklimmen van de soms behoorlijk pittige heuvels, onder de bezielende leiding van Wim, zorgden voor een lach en een traan, maar uiteindelijk vooral een trots gevoel; het is me gelukt!
Ook als je geen ervaren wandelaar bent is deze route goed te bewandelen. Met een dosis doorzettingsvermogen en door goed te luisteren naar de tips van Wim kom je na elke klim steeds op nieuwe prachtige vergezichten die een ware beloning vormen. En in de late middag is het extra goed toeven met een welverdiend koud biertje, in de zon op een terras. Kortom: zeer de moeite waard, een echte aanrader. 
En voor mij; op naar  het maken van nieuwe herinneringen, op naar Catalunya deel 2 in het voorjaar van 2018.

Linda en Jeroen - Beuningen
 

Echt een aanrader

Ik ben in 2015 door mijn vriendin ‘getagd’ om mee een wandelreis te gaan doen georganiseerd door haar oud-collega Wim Kuipers. Omdat ik een druk leven heb en soms veel te weinig tijd voor vriendinnen leek mij dit een heel goed plan. Ook omdat de wandelreis in een door mij geliefde streek in Spanje was de Costa Brava. Met rugzak en een groep van 12 voor mij verder onbekende mensen zijn we eraan begonnen en we hebben het vanaf de eerste minuut heerlijk gehad. Alles was perfect geregeld, van vliegreis tot hotel tot de stops, Wim had overal voor gezorgd. En zoals wij in eerste instantie tegen elkaar zeiden, als ze niet leuk zijn gaan we gewoon samen uit eten en een borrel pakken, maar nee, door het lopen kom je op heel andere verhalen van iedereen waardoor er al gauw een klik is. Heerlijk de hele dag wandelen, Wim let wel op de route, lekker buurten, 's-avonds lekker eten en borrelen en een heerlijk temperatuurtje! Inmiddels ben ik al weer 4 'wandelingen’ verder, het 2e gedeelte aan de Costa Brava, de Caminito del Rey en Toscane, en het was allemaal heerlijk. Echt een aanrader om weer eens heerlijk bij te praten met je vriendin, vriend of zelfs als je alleen bent, want 'buurt' heb je.

Hanneke, Beek en Donk