Zonder twijfel helemaal top

Inmiddels ben ik al een paar keer met een van Wim zijn reizen mee geweest, zowel met een wandel-, als met een geocache-reis. De hotels zijn altijd op een prima locatie, eenvoudig, maar netjes en schoon. Juist daardoor weet hij zijn reizen betaalbaar te houden. En de bestemmingen zelf zijn zonder twijfel helemaal top! Wim reist altijd zelf mee en ontzorgt je als deelnemer voor 100%: hij regelt alles. Bovendien is de sfeer in de groep altijd uitstekend en daaraan draagt hij zelf ook zeker zijn steentje bij. Kortom: ik kijk al weer uit naar de volgende reis!

Anne-Mieke Karsemeijer - Den Haag
 
 
Mooie trip

Via Facebook ben ik in contact gekomen met Wim. Hij had een mooi aanbod voor een korte reis naar Ierland, een mooie combinatie van natuur (Wicklow Mountains) en cultuur (Dublin). De reis sprak mij aan, ook omdat hij voor geocachers deze reis mogelijk maakte. Na een duidelijke uitleg van Wim besloot ik om mee te gaan en dat was zeker de moeite waard. Alles was goed geregeld, van begin tot eind.

Een heerlijk relaxte reis, waarbij je veel vrijheden krijgt. Niet is verplicht en je kan zelf kiezen of je met Wim mee gaat lopen of dat je op eigen gelegenheid op pad gaat. Wim geeft goede suggesties wat je kan doen en hoe de wandelpaden zijn aangegeven rondom Wicklow Mountains. De wandeling met Wim was een gezellige tocht, die prima te doen is. Niet te licht, niet te zwaar, gewoon goed, zowel qua hoogteverschillen en pad als lengte (ca 20 km). Na afloop kan je in het restaurant een eenvoudige Ierse maaltijd krijgen, in combinatie met een goede pint.

Op de reis richting Dublin maakte Wim het mogelijk om een extra stop halverwege te maken, zodat de geocachers de unieke gelegenheid kregen om de oudste cache van Europa te kunnen vinden. In Dublin kreeg je ook voldoende vrijheid. Je kon kiezen om met Wim mee op pad te gaan, om Dublin te verkennen, of je kon, zoals ik heb gedaan, met een aantal geocachers op pad om zelf een aantal leuke dingen in de stad te gaan ontdekken. ’s Avonds kom je elkaar weer tegen en beleef je nog een mooie en gezellige avond in een Ierse pub als mooie afsluiter!
Kortom, ik heb genoten van deze mooie korte trip! Wim bedankt en tot de volgende keer!

Groeten Alex van der Tuin - Eindhoven

Mysterieus gebied

Mijn eerste wandelreis met Wim ging naar de Caminito del Rey in Spanje en bracht me daarnaast o.a. nog over de Arabische Trappen en Malaga. Je ziet prachtige gebieden waar je zonder ervaren gids niet snel zal komen. Te mooi om op een foto vast te kunnen leggen. Ultieme vrijheid en ruimte… Ook wandelde ik mee door de Wicklow Mountains in Ierland, wat een compleet andere maar eveneens een geweldige ervaring was. Avontuurlijke wandelingen door een mysterieus gebied dat in de ochtend optrekt uit de mist. Eén van de weinige reizen die met bewolking en lichte regen eigenlijk mooier is dan met blauwe lucht en zon. Heerlijke tochten om lichaam en geest weer even in balans te brengen… 

Voor elke natuurliefhebber zijn de reizen van Wim een absolute aanrader. Hij brengt je naar bijzonder mooie plekjes op de wereld en weet dit ook nog eens op een ongedwongen, gezellige en professionele manier te organiseren waarbij rekening wordt gehouden met iedereen. 

Rob Housen, Sevenum

 

Ontspannend, gezellig en vernieuwend

Wij zijn erg tevreden met de manier waarop Wim zijn wandelreizen organiseert en begeleidt. Hij neemt al het organisatorische 'gedoe' op zich, zoals regelen van vervoer, toegangskaartjes waar nodig etc., zodat je voor, tijdens en na de reis alleen bezig hoeft te zijn met waar je mee bezig wil zijn: wandelen en ontspannen.
Wim weet ook altijd wel op locatie de fijne plekjes te vinden waar je zelf niet zo snel aan gedacht zou hebben.
Al met al zijn de reizen van Wim ontspannend, gezellig, vernieuwend en Wim zelf is erg toegankelijk, behulpzaam, sociaal en heeft goed overzicht over de reisgroep.
 
Victor Mulder & Yvonne de Zeeuw - Den Haag
 

Tiptop geregeld
Afgelopen juni was het zover, een groepsreis gedurende een week in drie wereldsteden: Madrid, Kopenhagen en Malmo georganiseerd door Wim Kuipers. Alles bleek meer dan tiptop geregeld te zijn tegen superscherpe prijzen. Van tevoren waren de lokaties reeds door hem bezocht, waardoor je niet alleen kunt rekenen op een prima verblijf, maar hij ook allerhande leuke en nuttige tips heeft. Doordat alles prima geregeld wordt, kun je zelf optimaal je tijd benutten. Een echte aanrader. Ik zou zeggen niet twijfelen, maar gewoon boeken die reis!
 
Patricia Riezebos – Eindhoven
 

Een fantastische reis
Als fervent geocacher zag ik op facebook ineens een aankondiging van een toen voor mij nog onbekend persoon, Wim Kuipers. Hij stelde voor om voor een 15-tal personen, geocachers, een reis te organiseren om samen te geocachen. Het was wel heel speciaal want we zouden op een kleine week tijd drie landen aandoen. Dit klonk als muziek in mijn oren. Ik waagde de sprong en stuurde een bericht naar Wim met de melding dat ik de reis zag zitten. Aanvankelijk was er natuurlijk een beetje twijfel aangezien hij een wildvreemde was voor mij die niets te maken had met een reisbureau. Maar de twijfel maakte al snel plaats voor euforie. Ik heb een fantastische reis gehad. Op enkele dagen zowel Spanje, Denemarken als Zweden gezien voor een zeer degelijke prijs. Ik heb leuke mensen leren kennen en veel geocaches gevonden. De reis was zeer goed verzorgd, mooie hotels...lekker eten...gewoonweg een reis om nooit meer te vergeten.
 
Cathy van de Perre – België
 

Genieten van lokale gerechten
Onlangs heb ik kennisgemaakt met mijn reisgenoten voor de geocache reis naar Malta, Florence en Pisa in januari 2018. Het was een enorme gezellige dag en dat belooft wat wanneer we straks echt op reis gaan. Het wordt overigens mijn 3e door “Wandelen met Wim” georganiseerde geocache reis. En mijn 4e, naar de Azoren in juni 2018, staat al gepland. En dat zegt genoeg.
Zelf vind ik het fijn dat de reis, accommodatie en shuttles geboekt zijn en dat ik verder mijn eigen tijd kan indelen, maar waar nodig op Wim kan terugvallen. De hotels liggen altijd centraal, zijn schoon en verzorgd en vaak van zeer goede kwaliteit. En wil je ergens lekker eten, klop dan even bij Wim aan, want hij kan je zeker adviseren waar je kunt genieten van lokale gerechten of wat dan ook. De reizen zijn vriendelijk geprijsd en verder kun je het natuurlijk net zo gek maken als je zelf wilt, maar veel meer kosten dan de maaltijden komen er niet bij.
Meestal wissel ik het geocachen met een of meerdere reisgenoten af met een dagje cultuur en ook dat is geen probleem. Wim kan je informeren over plaatselijke bezienswaardigheden en weet ook waar je bijvoorbeeld een goede fiets kunt huren.
Het is zalig om met een groep geocachers op pad te zijn. Ik heb veel geleerd tijdens de eerdere reizen en er zelfs 2 geweldige cachemaatjes aan overgehouden. Ik kijk al uit naar de reizen in 2018.
 
Mieke van de Berg - Culemborg
 

De natuur is echt imponerend
Via een bericht van Wim in een Facebook groep voor geocachers werd reclame gemaakt voor een 4 daagse reis naar Ierland, eind september 2016. Wim kende ik niet en na wat ‘gegoogled’ te hebben, besloot ik 'm te bellen. Wat me meteen opviel was zijn enthousiasme. Uiteindelijk besloten om samen met geocaching vriend Patrick deze reis te boeken. Een deel van de groep vertrok net als wij vanaf Eindhoven en de rest vanaf Amsterdam. Wat meteen opviel was de leeftijd van de deelnemers : vanaf plm. 45 tot 55, met een enkele uitschieter naar beneden en naar boven. Verder bleek bij aankomst in Dublin ook dat er een klik was met de overige reisgenoten, waarschijnlijk vanwege de gemeenschappelijke interesses.
Met een minibusje werden naar Glendalough gebracht. Na ons geïnstalleerd te hebben in 't enige hotel hebben we allemaal meteen een verkenningstocht gemaakt. Een flinke regenbui (de enige tijdens deze 4 dagen) mocht de pret niet drukken.

De dag erna hebben we samen met de hele groep een prachtige wandeling gemaakt van plm. 20 km door de Wicklow mountains. Fantastisch weer, enorm genoten! 's-avonds lekker gegeten en gedronken. Er trad ook nog een bandje op in ons hotel en luidkeels werd meegezongen. Kortom de stemming zat er goed in, en 't was erg gezellig en ongedwongen. De volgende dag bij 't ontbijt werden we nog even gedag gezegd door een ree, dat vanuit 't nabijgelegen bos vlak langs ons hotel liep. De natuur rond Glendalough is echt imponerend!
Op weg naar Dublin blijkt ook de flexibiliteit van Wim, als er speciale wensen van enkele reisgenoten zijn (om via een kleine omweg de oudste geocache van Europa te zoeken). Wim doet zich echt moeite om 't iedereen naar zijn zin te maken. De rest van de dag in Dublin splitst de groep zich in tweeën, de ene helft gaat met Wim en een gids op pad voor een rondleiding. Ik verken met de overige geocachers Dublin en 's avonds treffen we elkaar weer bij een Mongools restaurant. Over en weer worden volop de belevenissen gedeeld. Ter afsluiting gaan we nog op stap in de gezellige pubs in het Temple Bar District.

De volgende ochtend ga ik nog even met Patrick in de omgeving van 't hotel een wandeling maken, waarbij we ook nog een paar geocaches scoren. Teruggekomen bij 't hotel worden we met een paar taxi's naar het vliegveld gebracht. Na een uurtje staan we weer op Eindhovense grond en nemen we afscheid van onze reisgenoten, waarmee we een hele fijne en gezellige vakantie hebben gehad.
Ik denk met veel plezier terug aan deze relaxte reis. Voor mij was deze vakantie de eerste met Wim, maar zeker niet de laatste!
 
René Dohmen - Maastricht
 
Blij dat ik ben meegegaan
Het is voor de wandelaars die goed kunnen klimmen en voor de diegene die minder goed klimmen er zijn routes voor iedereen. De groep is gezellig en ontspannen het hotel is perfect net als het eten. Je moet niets, je mág. De reis ernaar toe en het verblijf zijn goed geregeld. Wandelen, eten, gezelligheid en nieuwe mensen ontmoeten. Dublin: een stadsgids verteld je tijdens een leuke stadswandeling over de geschiedenis van de stad. Ik ben blij dat ik ben meegegaan met Wim, en wil je langer blijven en zelf nog meer ontdekken over Ierland dan is dat ook mogelijk. Vrijheid, blijheid zo heb ik het ervaren.
 
Wieneke Maas - Wijk bij Duurstede