header curacao

Na een zeer geslaagde verkenningsreis naar het Caribische eiland Curaçao heb ik in november '23 de eerste reis met een groep georganiseerd. Met mijn vriendin Esther heb ik een aantal wandeling voorgelopen waarvan sommigen met vlag en wimpel zijn geslaagd. Natuurlijk waren er ook wandelingen die de screening niet haalde maar daarvoor doen we ook het voorwerk.


Ik maak tijdens deze reis gebruik van kleinschalige accomodaties ver van de grootschalige resorts. Hierdoor ligt de prijs van deze reis hoger dan de aanbiedingen die je soms voorbij ziet komen. Uiteraard ontberen deze aanbiedingen ook de wandelactiviteiten en continu aanwezige begeleiding. Zoals altijd zorg ik er ook deze keer voor dat er voldoende ruimte blijft om ook te genieten van de minder sportieve maar zeker niet minder fijne kanten van het eiland. Denk dan aan de heerlijke stranden en culinaire aspecten. Ook is er na de wandelingen nog tijd om de zee op te zoeken.


Deze reis zal 9 nachten/10 dagen duren. Mocht je willen verlengen dan is dat zeker mogelijk. Ik kan dit dan voor je regelen en advies geven. We overnachten in basic hotels allen voorzien van eigen badkamer en airco. We verblijven op 3 verschillende plekken (Westpunt, Daniel en Willemstad)


Wandelingen
Zoals altijd geldt ook hier “Vrijheid Blijheid”. Je kunt wandelen in je eigen tempo. En als je geen zin hebt om te wandelen ga je lekker iets anders doen. Ik heb drie wandelingen in het zeer dunbevolkte westelijk deel van het eiland gepland. We gaan dan o.a. naar de top van de Christoffelberg (hoogste punt van Curaçao). Ook bezoeken we al wandelend het Nationaal Park “Shete Boka” met haar ruige kusten en metershoge golven.
In het midden van het eiland staat een prachtige wandeling langs de baai “Boka Ascencion” op het programma. In het zuiden wandelen we vanaf Sint Willibrordus over de zoutpannen naar de zuidkust. Onderweg spotten we misschien wel flamingo’s (wij hebben er in ieder geval genoeg gezien tijdens onze voorreis). In Willemstad staat ook nog een wandeling gepland die ons door de kleurrijkste buurten van de hoofdstad naar Mambo Beach leidt. Om vervolgens via geitenpaadjes en een baai te eindigen in Jan Thiel-Beach, alwaar we gaan lunchen in de beroemde Zanzibar.


De wandelingen duren gemiddeld zo’n 3 a 4 uur. Zo blijft er voldoende tijd over voor andere leuke dingen. We wandelen hoofdzakelijk over zand- en geitenpaden en er zijn hoogteverschillen. Alle vervoer over het eiland zal per taxi worden uitgevoerd en is inclusief.

  • Curacao_01
  • Curacao_02
  • Curacao_03
  • Curacao_04
  • Curacao_05
  • Curacao_06
  • Curacao_07
  • Curacao_08
  • Curacao_09
  • Curacao_10