Februari 2020
 
 
 
Jordanië is indrukwekkend
Vakantie in Jordanië, man o man wat een geweldig land!
Dit was mijn (Diana) derde trip met Wim en wederom zo goed geregeld! Vooraf word je heel goed geïnformeerd over de inhoud van de reis. Taxi's en transfers zijn allemaal geregeld voor je. Wim heeft voor iedereen oog en zorgt. Zelfs een 24-uurs regenbui werd prima omzeild doordat Wim (schijnbaar) moeiteloos het programma omgooide. Deze reis heb je ook de tijd om zelf wat te ondernemen. Jordanië is indrukwekkend (qua natuur) en heeft een bijzonder aardige en behulpzame bevolking. Genoten van het ontzagwekkende Petra, de weidse woestijn en de mooie familie weekenden aan het strand van Aqaba. Het was een fijne reis met goede hotels en een 'tent' overnachting onder de sterrenhemel van Wadi Rum. Absoluut een aanrader.
 
Thanks,
Diana en René.
 
 
JORDANIE Petra WadiRum en Aqaba 08
 We keken onze ogen uit.
De allereerste groepsreis van mijn leven werd Jordanië, met Wim.
Het was geweldig!
De bekende hoogtepunten van Jordanië zijn een bezoek aan de bedoeïenen in Wadi Rum en de historische stad Petra, waar wij (in tegenstelling tot de meeste toeristen) op ons gemak van konden genieten. Petra benaderden we lopend door de woestijn, zoals de karavanen het 2000 jaar geleden ook deden. Het is geweldig als Ad Deir (het klooster) tijdens je wandeling tussen de rotsen opdoemt. In Wadi Rum werden we na een authentieke maaltijd, heel veel kopjes mierzoete thee en een overnachting in tenten met eigen badkamer, in terreinwagens rondgereden naar de mooiste locaties. We keken onze ogen uit.
Gedurende de hele reis bleek "Mr. Wim" alles perfect voorbereid te hebben. Vervoer, hotels, de wandelingen zelf. Toch gaf hij ons ook de mogelijkheid om onze eigen invulling aan het programma te geven en de wandelingen te combineren met bv. een museumbezoek of een middagje aan het strand. Wim was gedurende de hele reis bij ons, hij bleef relaxed en flexibel. Toen er één dag heftige regen viel, paste hij ons programma aan en zorgde er zo voor dat we niets hoefden te missen.
Mocht je overwegen om Jordanië te bezoeken en zie je niet op tegen een flinke wandeling, meld je dan aan.
 
Teddy en Theo, Heeze.
 
Genoten van al dat moois
Voor de derde keer ben ik op reis met Wim, onze onovertroffen organisator. Ditmaal voor een weekje Jordanië. Wat heb ik genoten van al het moois; het indrukwekkende Petra, de adembenemende pracht van Wadi Rum, de heerlijke midden- oosterse keuken, maar vooral ook van de vriendelijke gastvrije bewoners.
Het was met dank aan Wim en mijn gezellige medereizigers een geweldige ervaring.
Het smaakt naar meer!
Helma Mutsaers, Tilburg
Goed georganiseerd en een leuke groep
Het was mijn eerste keer dat ik meeging met "wandelen met Wim " en vond het spannend. Ik werd met de kennismaking gelijk op mijn gemak gesteld. Ik heb veel gezien, het was goed georganiseerd en een leuke groep. De overnachting in de woestijn vond ik heel bijzonder. Ik heb genoten dank je wel. Mijn volgende reis "Wandelen met Wim" staat alweer gepland.

Groetjes Ankie, Apeldoorn
 
Een prachtige reis
Een heerlijke vakantie zonder zorgen over het regelen van een visum, tickets, kaartjes, zoeken naar een restaurant of om ergens te gaan lunchen. Een prachtige reis, en met het motto “vrijheid blijheid” staat niets je in de weg om je eigen plan te trekken. Het enige wat je hoeft te doen is genieten van mooie wandelingen, ervaren hoe het is om in de woestijn te overnachten en al het andere moois tijdens de wandelreis Jordanië met Wim

Anita
In drie woorden samengevat: een unieke beleving!
 
Twijfel niet..... ga mee....
Het ruige landschap van de woestijn, de hartelijke bevolking, de comfortabele hotels, de heerlijk, verse Oosterse maaltijden, de unieke trails, de vriendelijke chauffeurs en niet te vergeten de attente, altijd aanwezige zorg van Wim, in elke vorm!
Twijfel niet..... ga mee....

Marijke van Bommel, Limburg
Global wandelaar
 
 
Geen doorsnee, geen standaard
Wandelen met Wim is niet zomaar een reisje, een vakantie of een bezigheid. Het is een belevenis om met hem op pad te gaan. Geen doorsnee, geen standaard en zeker niet de gebaande paden. De sfeer in de groep, gemoedelijk en ontspannen, maakt dat je na zo’n belevenis als vrienden uit elkaar gaat. Jordanië was indrukwekkend en bijzonder. Ik ga zeker weer wandelen met Wim. Dat er mensen al voor de 4e/5e keer met Wim kuipers op pad gaan zegt genoeg.
Willem
 
Fantastische onvergetelijke reiservaring
Jordanië, een andere bestemming dan gewoonlijk. Verleidt door een paar mooie plaatjes op facebook. In hett echt nog vele malen overweldigender. Vanaf het moment van aankomst ben je in een compleet andere wereld. Het was heerlijk om te wandelen in zo'n mooie omgeving, prachtig landschap en natuur zoals wij die niet kennen en waarin je helemaal op kunt gaan. Blij worden als er weer een kudde geiten te zien is, of een van de vele ezels en kamelen in kleurrijke "klederdracht". De afwisselende bestemmingen; Akaba aan het water, Petra en Wadi Rum blijven verrassen en voelen als een ontdekkingsreis naar een eeuwenoude natuur en beschaving.

Het gezelschap mensen om me heen was gemeleerd maar stuk voor stuk superaardig. De diversiteit van mensen in Jordanie zelf was nog groter en opvallender. Vooral in Akaba genoten van de verschillen in mensen, van vrouwen in burka tot jongedames met hoofddoekje heerlijk genietend van de waterpijp in de ochtend aan de waterkant. Maar ook in Petra en Wadi Rum prachtige koppen van jong tot oud. De vriendelijkheid van de bevolking, de grote gezinnen gezellig samen op het strand, het heerlijke eten en niet te vergeten de enorme zorgzaamheid van onze reisleider om alles goed te laten verlopen hebben gezorgd voor een fantastische onvergetelijke reiservaring waarvan ik enorm heb genoten en die ik iedereen aan kan raden.
Odra, Oss