Een beleving
Mijn Toscane reis kan ik omschrijven als een beleving, het vergt wat van je fysiek maar de prachtige wandelroutes in een geweldige gastvrije en beademende natuur maakt dat dit een wandelreis is die je niet snel vergeet. Het mooie is dat ik al vele wandelreizen heb gemaakt maar deze springt er echt uit en is een aanrader. Buiten het wandelen om zijn de locaties qua overnachtingen bijzonder fraai en het eten is natuurlijk ‘Bellissimo’. Ik ga zo weer.
 
Rene Cijffers - Boxtel
 

Aanrader!
De trip van Siena naar Florence liep door een mooie omgeving met prachtige vergezichten over het Toscaanse landschap met wiegende rijen cipressen in de wind. Daarnaast niet te vergeten de enorme druivenvelden waar de heerlijke Chianti wijn vandaan komt. Wij sliepen in goede en sfeervolle accommodaties begeleid met heerlijk eten uit de Italiaanse keuken. De plaatsen Siena Pisa en Florence werden aangedaan alwaar cultuur werd gesnoven. Kortom deze trip is een aanrader !! Het enige minpuntje is dat er enkele afstanden overbrugt werden langs drukke wegen.
 
Anneke - Nuenen
 

Veel te kort!
Wandelen in Toscane midden juni. Wat een prachtig landschap en mooie plaatsen om te eten/slapen. De eerste nacht in Sienna waar we de volgende dag nog genoeg van kunnen zien terwijl we er doorwandelen. Het plein middenin de stad is heel fraai. Het is erg warm om in deze tijd door Toscane te lopen, maar met regelmatig stoppen kom je een heel eind. Soms is het een erg lange dagroute maar het wandelen op zich is prima te doen zonder veel stijgen/dalen. De bezemwagen is een uitkomst. We wandelen naar en door Florence en zien prachtige gebouwen. Ook Pisa doen we nog aan. Leuk! Veel te kort, moeten maar een keer terug naar dit mooie landschap met de typerende cipressen om verder te wandelen.
 
Nell - Groningen
 

De juiste stemming
Natuurlijk wisten we niet wat ons te wachten stond toen mijn vriendin en ik anderhalf jaar geleden o.l.v. Wim onze eerste wandeling maakten langs de Catalaanse kust van Cerbere naar Castello D'empuries. Dit was in één woord fantastisch. Alles was tot in de puntjes geregeld, van de vlucht tot de hotelovernachtingen en natuurlijk niet in de laatste plaats de wandeltocht zelf.
Het was een fantastische tocht met prachtige vergezichten. Het schitterend mooie weer (30C in september), een heel gezellige groep gelijkgestemde mensen en het enthousiasme van onze begeleider Wim zorgden voor de juiste stemming. We hadden samen erg veel plezier tijdens de tocht en ondanks dat het avondprogramma geheel ingevuld kon worden naar eigen keuze zochten we elkaar vaak 's avonds ook weer op. Het was ons zo goed bevallen dat we in mei dit jaar weer zijn meegegaan naar Catalonië. Dit keer liep de tocht van zuid naar noord, van Christina D'Aro naar L'Escala. En ook dit jaar troffen we het weer met het weer en met een fantastische groep medewandelaars. Wim had weer gezorgd dat alles tot in de puntjes was geregeld.
Ondertussen hebben we de smaak te pakken. Volgend jaar in mei gaan we met Wim mee naar Toscane, van Siena naar Florence. Ik heb er weer erg veel zin in.
 
Rietje - Roosendaal.
 

Mooie Reis
Na twee wandelreizen in Catalonie, nu naar Toscane.Een deel van de wandelgroep kende ik van de laatste wandeling in Catalonie.
En wat is het bijzonder als je 5 dagen optrekt met een groep, dat het weer zien van elkaar na een jaar zo speciaal is. Voor mezelf als alleenstaande reiziger zeker!! Geen moment voelde ik me alleen. In al de reizen niet. De reis naar Toscane was een mooie reis met mooie landhuizen. En ja met zwembad! Heerlijk na een lange tocht om te relaxen aan het zwembad. Als je van wijn houdt, die is heerlijk!  En ja het eten was ook heel goed. Om een auto met chauffeur mee te nemen, bleek een goed idee van Wim. Soms waren de afstanden net iets te ver, en dan is het fijn om te kunnen beslissen om niet verder te lopen. Maar lekker te gaan zwemmen b.v.
De wandel routes werden gaandeweg mooier en ja Florence is zo een mooie stad. Daar ga ik nog een keer voor een paar dagen naar terug. Wim als reisleider is top! Hij houdt rekening met iedereen en dat siert hem.
 
Karin Nievenstein - Boxtel

Al met al een prachtige reis
De wandeling door Toscane is prachtig. Ga je in juni dan moet je wel een beetje hitte bestendig zijn, want het kan er in die periode erg warm zijn. De afstanden zijn deels zelf te bepalen omdat we gebruik kunnen maken van een Privé taxi. Dit is zeer aangenaam. Tijdens de wandeling bezoeken we ook de plaatsen Florence en Pisa. De combinatie wandelen en cultuur gaan goed samen.
Toch kun je er voor kiezen om alleen te wandelen, maar dan kun je beter een van de andere reizen kiezen die Wim ook aanbied. De overnachtingen in Toscane zijn super. De landhuizen zijn vaak voorzien van een mooi zwembad met prachtig uitzicht. Soms wordt er voor je gekookt. Een heerlijke Italiaanse maaltijd met een goed glas wijn. Al met al een prachtige reis die wat mij betreft iets langer had kunnen duren.
 
Anthoinette Cordier – Nuenen
 

Een ware ontspanning
Ik plan ieder jaar een wandelreisje met Wim in. Voor mij is deze inspanning een ware ontspanning. Ik hoef niet na te denken hoe mijn dag te plannen maar kan lekker lopen. Rugzakje, flesje water, wandelschoenen aan en de beste reisleider Wim volgen. De natuur in me opnemen want ik ben elke keer weer verbaasd om de schoonheid en veelzijdigheid. Mijn grenzen verleggen door niet op te geven en ervaren dat dat lukt!
Samen lopen verbind, vele onderwerpen komen aan bod. Er wordt veel gelachen. Als je dan na zo'n dag bij een fijn hotelletje aankomt ,waar je gebruik kan maken van een verfrissende douche, wat smaakt dat wijntje dan goddelijk en het eten verrukkelijk!
 
Esther Cijffers - Boxtel